HSS Kappseglingar

Segelbåtssektionen anordnar varje år en rad olika kappseglingar.
Vi har både långbaneseglingar, bankappsegling, distanskappsegling samt en torsdagsserie.


Guldkusten
Guldkusten är årets första långa kappsegling. Den startar vid Evedal. Banan går bland annat upp i Örfjorden.
Mer Info

Klubbmästerskapet
Klubbmästerskapet avgörs i en regatta om tre seglingar. Banan är en så kallad kryss-länsbana i kombination med en Neapelbana (triangel). Bästa sammanlagda placering tar hem pokalen.
Mer Info

Augustinatten
I slutet av augusti går Augustinatten av stapeln. Det är en kvälls/nattsegling. Start och mål i Evedal. Banan går runt Bergö. Målgång sker normalt någon gång efter midnatt. Vid klart väder och månsken är detta en fantastisk segling.
Mer Info

Distanskappseglingen
Årets i många stycken mest intressanta kappsegling är Distanskappseglingen. Vid denna segling som går i september gäller det att segla så lång sträcka som möjligt på en fast tid. Tiden är 6 timmar, och man skall själv välja bana så att man seglar exakt 6 timmar. Seglingen kräver både planering, tur och ett hyfsat lunchpaket
Mer Info

Torsdagscupen
Torsdagscupen är en serie om 10 seglingar på torsdagskvällarna. Man seglar ett valfritt antal seglingar, där de 5 bästa resultaten räknas i sammandraget. Banan utgörs av ett antal möjliga bojar och prickar i Evedalsviken. Inför varje segling väljer tävlingsledaren i samråd med de som skall segla en lämplig bana med hänsyn till vindarna så att seglingen skall ta cirka en timma.
Mer Info

Pegasus
I Pegasus seglar man en bana vars längd är proportionell mot båtens LYS-tal. Detta innebär att alla startar samtidigt och att första båt över mållinjen vinner. Förhoppningsvis blir det därför en spännande avslutning, samtidigt som de långsamma båtarna kommer att ligga först i fältet (åtminstone under en stor del av tävlingen).
Mer Info


_________________________________________________

 
  
  

OM du vill bli
sponsor till
HSS - klicka
här och fyll
i informationen